home

over De Windroos
contact en route
De Windroos verkoopt planten in speciale combinaties. De pakketten zijn te koop van half oktober tot half mei. Rechtstreeks van het land.

Een selectie uit het assortiment is in voorjaar en zomer op de kwekerij op pot te koop.
 
over De Windroos

Vlak aan zee, in het Noord-Hollandse Callantsoog kweekt Elise Duivenvoorden een niet-alledaags assortiment vaste planten. Niet op een pot maar in de volle grond. Dat is waar een plant zich het beste thuis voelt; waar hij zijn voedsel vindt en langzaam, vol op de wind, groeit tot een grote, sterke plant.

Planten uit de volle grond
De Windroos verkoopt planten uit de volle grond. Niet op een pot maar als wortelstok, zoals dat heet. Planten van een groot formaat en toch compact. Je staat verstelt van het snelle resultaat. En gemakkelijk voor hoge planten.

Wind en zon

De planten groeien bij ons op lichte zandgrond. Ze krijgen veel wind en zon, maar niet veel water. Planten die daar niet tegen bestand zijn verdwijnen uit het assortiment. Duurzaam


De Windroos gebruikt langzaam vrijkomende meststoffen, zodat de plant de voeding goed kan benutten. Natuurlijke vijanden mogen zich te goed doen aan beestjes als trips en luis. Al het onkruid wordt geschoffeld of met de hand gewied.


Alleen eigen teelt

Alle planten van De Windroos zijn van eigen teelt. Geïnspireerd door tuinontwerpers  en mooie tuinen breiden wij ons assortiment jaarlijks uit.Showtuin

In de showtuin hebben wij een aantal van onze soorten opgeplant. Die blijven staan, terwijl alle andere planten jaarlijks worden gerooid. Het is onze proeftuin voor nieuwe combinaties, en wij leren er hoe de planten zich gedraagt tussen andere soorten.

  

 
wie zijn we? plantenpakket assortiment over De Windroos kom kijken contact en route